johanniterhjälpens styrelse

Carl Reuterskiöld jr

Civilekonom och VD på Qbtech AB, ett medicintekniskt bolag inriktat på ADHD.

Vill arbeta för Johanniterhjälpen då jag drivs av att bygga nya     lösningar och möjligheter som hjälper människor med deras           hälsa i vardagen.

Katarina Grönwall
Ledamot

Kommunikationsdirektör för bygg- och projekttutvecklingsbolaget Skanska.

Vill gärna bidra till ett  bättre samhälle och hoppas kunna, med 25 års kommunikationserfarenhet, hjälpa till att lyfta fram allt gott och viktigt Johanniterhjälpen dagligen tillför.

Christina Zetterqvist

Suppleant och kanslichef

"Jag tycker att det känns både roligt och angeläget att på olika sätt göra något för andra människor. Att bidra, om än med ett litet bidrag, till en bättre värld".

Civilekonom och Montessoriutbildad för förskola. Arbetat i flera år som ekonom/konsult och ett tiotal år som Montessorifröken. Har jobbat volontärt för Tjejzonen och också deltagit i deras mentorprogram.

kansli@johanniterhjalpen.se

Pontus Hedberg

Ledamot

Språkintresserad fyrabarnspappa och reservofficer. Arbetar som civilingenjör inom molekylär bioteknik och kom i kontakt med Johanniterhjälpen under en flerårig stationering i Wien.

Fortsatte som volontär vid Ersta Diakoni och har sedan bl.a. tagit initiativ till att starta Johanniterhjälpens Alzheimer Café i Uppsala.

pontus.hedberg@johanniterhjalpen.se

Charlotta Sjöberg
  Ledamot

25 års erfarenhet som sjuksköterska från Danderyds Sjukhus,        Huddinge Sjukhus samt Sophiahemmet. Utbildad sjuksköterska
 från Sophiahemmet med vidareutbildning inom intensivvård.        Arbetar idag på Sophiahemmets kirurgmottagning. Känner ett
 stort engagemang för Johanniterhjälpens projekt att hjärtsäkra        Stockholm.

Otto Ankarcrona

Ledamot

ST-läkare på Anestesi- och intensivvårdskliniken, Danderyds sjukhus. Tidigare arbetat med investeringar i sjukvårdssektorn bl.a. på Investor Growth Capital. Läkarexamen från Karolinska Institutet. Civilekonom.
Vill arbeta inom Johanniterhjälpen bl.a. för utveckla verksamheten inom första hjälpen i Sverige, vilket Johanniterhjälpen är starka inom internationellt.

otto.ankarcrona@johanniterhjalpen.se

Claudia Wörmann

Analyschef på SBAB.

"Har man möjligheter så ska man hjälpa, det berikar inte                bara mottagaren. Har haft en önskan om att få arbeta                    med hjälparbete mer centralt, och är glad att nu få                          möjligheten att försöka göra skillnad med hjälp av                                                                Johanniterhjälpen".

Richard Kuylenstierna

Vice ordförande

Läkare och tidigare klinikchef på Karolinska Universitets-sjukhuset. "Ideellt arbete vare sig det riktar sig mot äldre, barn, sjuka eller allmänt behövande är en av de viktigaste drivkrafterna i ett välfungerande samhälle. Johanniterhjälpen är en organisation som har alla förutsättningar att kunna verka i denna anda och göra skillnad".

richard.kuylenstierna@johanniterhjalpen.se

Gustaf Reuterskiöld

Suppleant

Advokat och delägare i Advokatfima DLA Piper Sweden.
"Vill genom mitt engagemang i Johanniterhjälpen bidra till ett lite bättre samhälle där man tar ansvar för sina medmänniskor och Johanniterhjälpen gör detta på ett konkret sätt med bl.a. hjärtstartarverksamheten".

Karl-Henric Bonde

Suppleant

Civilekonom och chefscontroller på Malmö högskola.Har tidigare varit ideellt engagerad som styrelseledamot i Stiftelsen Bladins skola samt i Jonstorps jolleklubb. Sedan hösten 2015
engagerad i Johanniterhjälpen syd,från och med augusti 2016 o
rdförande för Johanniterhjälpen Syd.

Val av styrelse

Styrelsen, utses av årsmötet, består av ordförande, vice ordförande, fem ytterligare ordinarie ledamöter och tre suppleanter. Styrelsen utser inom sig sekreterare och skattmästare. Styrelsen väljs normalt för en period om tre år, på så sätt att en tredjedel av styrelsen väljs varje år. Avgående styrelseledamot kan omväljas, dock högst två gånger. Ordföranden eller vice ordföranden och minst två av de övriga styrelseledamöterna skall utses på förslag från Johanniterorden.

Styrelsen är beslutför när ordföranden eller vice ordföranden och minst tre övriga ledamöter är närvarande. Styrelsens beslut fattas med enkel majoritet. Vid lika röstetal gäller den mening som ordföranden företräder.