Johanniterhjälpen rockar.

20190604
Johanniterhjälpen var för första gången med och hjärtsäkrade på Sweden Rock Festival med band som KISS, ZZ Top, Def Leppard, Tenacious D m. fl. och inte minst alla härliga besökare! Fyra dagars evenemang i Blekinge. 

För femte året i rad- Kungsholmen Runt.

20190528
 
Johanniterhjälpen hjärt-säkrade Kungsholmen Runt den 11 maj.
 I vackert vårväder infann sig 17 JohanniterHjälpare för att göra loppet till en säker upplevelse för de över 4000 löparna. Loppet har tre klasser; Knatte (1km), Milen och Halvmarathon och är ett av få traditionella lopp som har ökat antalet deltagare sedan i fjol. Kanske beror det på den trevliga banan som går ett resp två varv runt Kungsholmen med start och mål i Rålambshovsparken.
 
Vi var stationerade vid varje kilometermarkering och kunde tack vare den stora uppslutningen dubblera vid flertalet stationer, vilket är både trevligare och tryggare än att stå ensam. Vi hade också närvaro vid sjukvårdstältet i målområdet.
 
Loppets äldsta Halvmarathon löpare var 92 år gammal och inga allvarliga incidenter inträffade under loppet för någon.
 
Tack till Pernilla, Urban, Björn, Katarina, Clarence, Harald, Gustaf, Maria, Fredrik Ö, Fredrik Z, Bengt, Magnus, Johan, Ulf, Otto G och PO!

Hjärtsäkring av Sweden Rock Festival i juni

20190405
Sweden Rock Festival är en internationellt känd hårdrocks-festival som äger rum i början av juni i samhället Norje utanför Sölvesborg i Blekinge. Med ca 30 000 besökare. I år har Johanniterhjälpen Syd fått uppdraget att hjärtsäkra evenemanget. Läs mer om festivalen på Sweden Rock

Vi hjärtsäkrar Kungsholmen Runt i år igen.

20190405
Lördagen den 11 maj finns vi på plats igen med hjärtstartare längs banan på Kungsholmen Runt. För femte året i rad. Och vi är uppskattade, löparna tycker att det känns tryggt att vi är där. 

Johanniterna internationellt.

20181101
JOIN, Johanniter International, är en paraplyorganisation för Johanniternas hjälpverksamheter runt om i världen. Läs vad som hänt under oktober månad i nyhetsbrevet här nedan.

JohanniterHjälpare nu i region väst.

20181011
I helgen var det kurs i hlr med hjärtstartare för 6 medlemmar i region väst. Det var sista steget för att vi nu ska få "våra egna" sms- livräddare i området kring Göteborg. Heja er!!

Aldrig så många som i år på LL.

20181001
Aldrig tidigare har så många ställt upp för att hjärtsäkra Lidingöloppet. Kolla in vilket gäng! I lördags stod de i kylan och fanns till hands hela dagen om olyckan hade varit framme. Tack och lov stannade inga hjärtan men några stukningar behövde tas om hand och plåster delades ut. Våra livräddare innebär en stor trygghet för alla löpare, dessutom kunde de bjuda på en stor mängd positiv energi bland alla löpare och åskådare. 1000 tack till er alla!

Lidingöloppet även i år.

20180919
Även i år, för sjätte året i rad står ca 30 JohanniterHjälpare längs med Lidingö-banans hela sträckning. Utrustade med såväl hjärtstartare som plåster och sårtvätt så hjälper de till när och om olyckan är framme.

Fantastiskt!

 

Midnattsloppet hjärtsäkras.

20180918
Midnattsloppet i Malmö den 7 september avlöpte utan några insatser ifrån oss. Starttid var kl 21.30 för alla löpare som skulle springa 10 km.Vilka volontärer vi har i Skåne som ställer upp sent på kvällen! Tack till Annika och Jacob, Henrik, Johan och Gustav (Gustav tyvärr ej med på bilden).

 

Grillkväll i region syd.

loading...

Johanniterhjälpen syd kunde i somras den 19 juli glädja så många boendes i Falsterbo med grillkväll på stranden. Vädret var ju perfekt och sanden mjuk att sitta i.
20 000 kronor samlades också in som oavkortat går till verksamheten att sprida kunskapen om hjärt-lungräddning och hur man räddar liv! Tack till Edvard och Gustav som höll i trådarna!

Johanniter firar midsommar.

20180906
Flemingsbergs församling ordnar träffar för barn och deras familjer, där alla är välkomna, och särskilt nyanlända. Den 20 juni ordnades ett midsommar-firande, där en grupp av fem Johanniter hjälpte till! Jordgubbstårtor bakades, pärlplattor gjordes, fotboll spelades, rockringar och pussel- ja allt för ett 80-tal besökare i åldrarna 0,5 till 80. 

Tusen tack till Anna, Agneta, Fredrik och Jonas som delade denna eftermiddag med mig. Så härlig samvaro!
Christina

Engagemang värmer.

20180307 
Engagerade medlemmar i region syd uppmärksammade i förra veckan att Malmö kommun stänger boenden för hemlösa när tempe-raturen är över - 5 grader. Tack vare en donation från Johanniterorden kan Skåne Stadsmission hålla öppet sin värmestuga Crossroads och
dessutom erbjuda ett fullt förråd med mössor,vantar och  långkalsonger för gästerna att ta med sig. Soväckar och liggunderlag finns också för att underlätta livet som hemlös. 

loading...

Johanniter internationellt.

JOIN, Johanniter International, är en paraplyorganisation för Johanniternas hjälpverksamheter runt om i världen. Läs senaste nytt, följ länk JOINews-10.

Johanniterhjälpen i  väst.

20171103
Västra Götalands landsting har nu infört sms-livräddarjänsten och nu kan volontärer i västra regionen engageras. Ett första steg var utbildning i hjärt-lung-räddning för 11 medlemmar. Dagen avslutades med en halvtimmes presentation av projektet SMSlivräddare av Per Örninge, regional ambulansöverläkare.

Johanniterhjälpen Syd i farten igen.

20171010
Förra helgen var Johanniterhjälpen Syd igång igen, Malmö Halvmarathon gick av stapeln. För att kunna täcka ett större område fanns cyklar med i utrustningen - inga incidenter som väl var! Stort tack till Cino Leijonhufvud, Jacob Mannerstråle, Nils Silfverschiöld, Gustav Gyllenkrok, Erik Thott och Carl-Henrik Bonde - ALLTID REDO!

Lidingöloppet hjärtsäkrades för femte året i rad.

loading...

20170929
I lördags hjärtsäkrades Lidingöloppet, världens största terränglopp,
30 km i vacker men utmanande och tuff terräng. I år fick Johanniterhjälpen även ta hand om viss sjukvårdsberedskap, med omplåstring, skavsår, brusten vadmuskel och mindre blessyrer. Hjärtstartarna behövde inte användas, men löparna uppskattar verkligen vår närvaro - det känns tryggt säger dem.

Och våra livräddare gör detta på sin fritid, vilken insats för sina medmänniskor. I vårt tält i startområdet erbjöds prova-på hjärt-lungräddning, allt för att sprida denna livsviktiga kunskap!

Tack till er alla som ställde upp: Harald Wagner, Hans Juhlin, Kalle Winther, Gustaf Reuterskiöld, Richard Kuylenstierna, Peder Ribbing, Johan Banér, Wille Leijonmarck, Anna Mannervik, Fredrik af Klercker, Henric Falkenberg, Urban Brådhe, Morgan Holmberg, Carl Reuterskiöld, Petter Samuelsson, Göran Tersmeden, Carl S von Holstein, Philip Flach, Gustav Leuhusen, Ove Thott, Carl Johan Schnell, Henrik Wahlström, Gustaf von Platen och sist men inte minst Alexander Flach som ledde hela gänget!

Johanniterläger i Talu, Estland.

loading...

20170921
I slutet av juli anordnades för sjunde året i rad ett läger för funktions-hindrade estländare. Platsen var Talu utanför Tallinn. Lägret finansieras av ordnar/ridderskap i Sverige, Finland, Holland och Tyskland. 24 volontärer från Estland, Finland, Tyskland, Neder-länderna, Sverige och Kanada såg till att gästerna under en vecka fick en underbar vistelse med bland annat hästridning, simning, dans och korvgrillning.

Tack till Elinore Eriksson,  Ebba Lewenhaupt, Sixten Sparre och Martina Lachmann (ledare för den svenska gruppen), som tog en veckas sommarlov och ägnade den åt sina medmänniskor!

Läs Martinas berättelse om veckan, klicka här
 

Johanniterhjälpen syd igång igen.

midnatt 2017 midnatt 2017

20170907
I lördags sprang ca 3 600 löpare Midnattsloppet i Malmö. Jacob och Annika Mannerstråle (t.h.) var på plats tillsammans med Greger Leijonhufvud och Edvard Piper för att kunna hjärtsäkra evenemanget, fantastiskt att även nattetid ställa upp för sina medmänniskor! Tack till Annika, Jacob,Greger och Edvard 

Livräddare springer Blodomloppet.

20170822
I början av juni sprang Johanniterordens biträdande intendent Nils Bildt Blodomloppet i Stockholm. Varje år runt hela landet ordnas dessa löparlopp för att uppmärksamma vikten av att fler blir blodgivare. Nils är även utbildad inom hjärt-lungräddning i vår regi och såg till att visa upp vårt namn.
                  
                   Bravo Nils!

Läs mer om att ge blod här

Johanniterhjälpen i England firar 140 år.

20170802
Johanniterhjälpens systerorganisation i Storbritannien, St John Ambulance publicerar en film på YouTube för att uppmärksamma 140 år av verksamhet 1877 - 2017. Läs mer på hemsidan klicka här

Johanniterhjälpen säkrar Gärdesloppet.

20170608
Söndagen den 21 maj gick Gärdesloppet och Prins Bertils Memorial 2017 av stapeln. Detta är Stockholms största event för veteranbilar och fantaster, i år med engelskt tema. Våra JohanniterHjälpare fanns på plats för hjärtsäkring. Inga utryckningar med hjärtstartare behövdes, men plåster och hjälp med ett uppskrapat knä. Stort tack till Johan Banér, Erik von Essen och Urban Bråådhe!

loading...

Vi hjärtsäkrade Kungsholmen Runt.

20170522
Förra lördagen fanns vi på plats på Kungsholmen Runt. I lagom värme sprang löparna ca 1 mil runt den vackra stadsdelen. Inga allvarliga incidenter, vissa behövde hjälp pga utmattning, men inga hjärtstartare behövdes, vilket vi är glada för. Tack till Philip Flach, Erik Näslund, Harald Wagner, Ove Thott, Hans Juhlin, Ulf Hjellum, Celine Flach, Mark Aschberg, Richard Kuylenstierna, Göran Tersmeden, Otto von der Groeben, Christer Molander och Katarina Persdotter Hägglöf. Allt under ledning av Alexander Flach!!!!

JohanniterHjälpare räddar ett liv.

Göran Tersmeden Göran Tersmeden

20161031
JohanniterHjälpare Göran Tersmeden räddade ett liv! Göran ryckte ut på larm till gammal dam på äldreboende. Kopplade upp defibrillator och påbörjade HLR. Efter tre rundor kom ambulanspersonal och avlöste. Senare kom brandmän och poliser. "-Jag trodde inte det fanns en chans för damen" berättar Göran
"-men efter fem minuter kommer brandmännen ut, klappar mig på axeln och berättar att damen kommit igång - vi har andning och puls - bra jobbat!"

Göran fortsätter "-mervärdet för mig med att ha gått Johanniter-hjälpens kurs ligger i att veta vad jag ska göra om något händer. Jag vill inte titta bort utan kunna rycka in".
 
"-Jag vill uppmana dig som läser detta att utbilda dig i hjärt- och lungräddning, du kan göra stor skillnad. Kursen och de moment vi övade på var väldigt verklighetstrogna, när det blev skarpt läge kände jag igen mig från övningsläget. Det känns tryggt att veta vad jag ska göra helt enkelt. Fler borde känna den tryggheten".

 Tack Göran!

Malmös Halvmarathon hjärtsäkrat.

IMG_1538 (002) IMG_1538 (002)

20161005
Johanniterhjälpen syd säkrade Malmös halvmarathon i lördags. I strålande väder fanns Greger, Malin, Edvard, Otto Ulf och Carl-Henrik på plats med hjärtstartare. Inga allvarliga incidenter -
 tack och lov!

Ännu ett säkrat Lidingölopp.

20160927 I lördags hjärtsäkrade Johanniterhjälpen Lidingöloppet för fjärde året i rad. 20 engagerade JohanniterHjälpare fanns posterade längs hela den 30 kilometer långa banan med en extra täthet de avslutande kilometerna mot mål. Damm och blödande skrubbsår präglade årets lopp där tack och lov ingen livräddarinsats blev nödvändig. Våra Hjälpare fick ta hand om allt från en berusad aggresiv cyklist till utmattade löpare med kramper och yrsel.  

”Även om vi inte behövde rädda liv den här gången gör vi stor nytta med vår närvaro i löparspåret” säger Göran Tersmeden som denna gång koordinerar insatsen från sambandcentralen. ”Vår primära uppgift är att rädda liv men då vi står längs banan får vi ta hand om många skadade och lotsa dem vidare till sjukvård.”

Är du intresserad av att veta mer om livräddarprojektet eller att utbilda dig till JohanniterHjälpare, kontakta Christina på  
kansli@johanniterhjalpen.se                                                                                             

För fjärde året i rad-vi hjärtsäkrar LL.
 

20160919
På lördag hjärtsäkrar Johanniterjälpen Lidingöloppet. En av hörnpelarna i En Svensk Klassiker - 
30 km på mjuka spår, kuperad bana och fantastisk natur.

Läs utdrag ur TCS Lidingöloppets pressrelease inför lördagens lopp:
"Under 2016 har Lidingöloppet arbetat tillsammans med både Röda Korset och Johanniterhjälpen för att återigen hjärtsäkra Lidingö-loppshelgen. Runt 35 hjärtstartare kommer finnas utspridda på Lidingöloppsarenan.
– Att jobba med att skapa en trygghet för löpare och besökare i vår arena är väldigt viktigt för oss, det kan vara frågan om sekunder. Med den här uppställningen lägger vi grunden för att kunna agera snabbt även om det inte ger 100% garantier, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare på Lidingöloppet.
Under TCS Lidingöloppshelgen kommer det att finnas närmare 35 hjärtstartare runtom på arenan. Dessa kommer att finnas dels vid Starten, Lidingövallen och Målet men också ute längs spåret med personal från Johanniterhjälpen och Röda Korset.
– Johanniterhjälpen bygger helt på engagerade volontärer som vill kunna hjälpa sina medmänniskor vid livshotande tillstånd. De erhåller förstklassig utbildning i hjärtlungräddning och utrustas med moderna hjärtstartare. Vi är stolta och glada att delta i Hjärtsäkringen av Lidingöloppet för fjärde året i rad, säger Otto Ankarcrona, läkare, projektledare på Johanniterhjälpen.
TCS Lidingöloppet har årligen över 40 000 deltagare och minst lika många besökare. Genom att arbeta för att hjärtsäkra evenemanget strävar TCS Lidingöloppet att vara i framkant vad gäller hälsa och välmående för deltagare och besökare. Det är ett mål arrangören arbetat mot väldigt länge och kommer att fortsätta arbeta med.
– Hälsofrågor är viktiga för oss och kommer fortsättningsvis att vara ett av TCS Lidingöloppets kännetecken, säger Tomas Hoszek."

 

Johanniterlägret i Talu, Estland.

20160817
Härligt gäng samlade i Talu, Estland. Under sista veckan i juli fick 17 funktionshindrade estländare möjlighet till ett läger fullt av aktiviteter och upplevelser. Volontärer från Sverige, Tyskland, Nederländerna, Finland och Estland fanns till hands. Besök på Tallinns Zoo, vattenaerobics, ridning och besök av brandkåren var några av höjdpunkterna under veckan. Sista kvällen förstås discodans!

Stort tack till våra svenska volontärer: Ebba von Platen, Björn Hallström, Philippa Printzsköld, Martina Lachmann och Carl Fililp Trolle Hjälte. Vilka fantastiska insatser.

loading...

Traditionsenlig grillkväll hos Johanniterhjälpen Syd.

loading...

20160812
I slutet av juli ordnade Johanniterhjälpen Syd grillkväll på stranden i härligt sommarväder. 200 glada samlades och orkestern Stämbandet underhöll. Nytt för i år var auktion med fina objekt som ropades ut av ingen mindre än Peder Lamm. Cino Leijonhufvud fixade allt; grillar, såser, byggde och körde. 

Tack till alla som bidrog och hjälpte till! Extra tack till Scandy Garden för grillar, Cramo för elverk, Woody Bygghandel i Trelleborg för grillkol samt Leijonhufvud Bygg & Renovering. 

40 000 kronor går till verksamheten att sprida kunskapen om hjärt-lungräddning och hur man räddar liv!

Johanniterhjälpen Syd på Falsterbo Horse Show.

20160812
Johanniterhälpen Syd tar aldrig ledigt från att visa hur hjärt-lungräddning går till. Under självaste Falsterbo Horse Show visade Gustav Gyllenkrok hur man hjälper en medmänniska som drabbats av plötsligt hjärtstopp med kompressioner och med en hjärtstartare. Tack till Gustav!

Engagemang för flyktingar.

20160617
"Jag ville träffa nyanlända och förstå hur de har det" säger Magnus Ehrenborg. Som medlem sökte han uppdrag på volontärportalen och kom i kontakt med Individuell Människohjälp. De drog igång språkkaféer i Blackeberg, nu har de även ordnat språkgrillning. Läs hela artikel här 

Gå gärna in på vår portal och sök uppdrag, till portal 
 

Johanniterna internationellt.

20160615
JOIN, Johanniter International, är en paraplyorganisation för Johanniternas hjälpverksamheter runt om i världen.  I slutet av maj månad hölls årsmöte i Helsingfors. Läs mer om mötet, klicka här

Den tyska Johanniterhjälpen, Johanniter-Unfall-Hilfe, har en stor roll i att koordinera olika civilförsvarsaktiviteter inom EU, se två exempel på övningar som skett, en i Arcevia, Italien 2015 och en i Tinglev, Danmark 2016. 
 

Malmös Blodomloppet hjärtsäkras av JohanniterHjälpare.

20160517
Johanniterhjälpen Syds livräddare färdiga för att hjärtsäkra Blodomloppet i Malmö igår. Inga allvarliga incidenter vilket alltid är skönt, inte ens ett skavsår!! Tack för att ni alltid ställer upp! Tack för att ni tar av er fritid för att finnas till hands för en annan människa! Löpare och besökare kunde också få lära sig hur man gör hjärt-lungräddning av våra volontärer. Det är en kunskap som alla borde kunna.

JohanniterHjälpare på Kungsholmen Runt.

20160512
I helgen genomfördes Kungsholmen runt i strålande sommarväder.
9 JohanniterHjälpare hjärtsäkrade löploppet. Inga allvarliga incidenter, några uttrokade löpare fick tas om hand av ambulans.

Medlemmar hjälper flyktingar

20160309
Sedan augusti 2014 driver bröderna Erik och Henrik Thott ett boende för asylsökande (ABT) enligt ett avtal med Migrationsverket. ”Väldigt inspirerande och intressant att få utgöra en viktig del av lösningen för att ta hand om några av alla flyktingar som kommit till Sverige”, säger Erik Thott.
Boendet som bedrivs i en fd Hemvärnsgård har anpassats till denna typ av boende och fungerar mycket tillfredställande. 78 boende får mat och husrum samt ett kristet bemötande under den tid de väntar på svar på sina asylansökningar. 6st anställda tar hand om de boende och cirka ett tjugotal volontärer är varje vecka engagerade i verksamheten.
”Då de flesta, på grund av Migrationsverkets långa handläggning-stider stannar under avsevärd tid, kanske mer än ett år, så är det en stor utmaning att skaffa meningsfull sysselsättning åt så många som möjligt” berättar Erik vidare. De flesta kommer ifrån Irak, Syrien och Afghanistan men även andra nationaliteter är representerade. Många av gästerna är hela familjer men även ensamkommande unga finns bland de boende.

Johanniterhjälpens insamling #utmanaebola
uppmärksammas internationellt

20160129
Vår insamling #utmanaebola under vintern 2014 har uppmärksammats internationellt. Vi är nu en av finalisterna i
PR News´ 2016 Nonprofit Awards i kategorin PR on a shoestring budget. Se film om insamlingen här nedan. Än en gång tack till alla givare som bidragit, tack till Tove Strauss för initiativet och tack till Axel Lagerbielke och Spotlight som utformat och administrerat kampanjen tillsammans med Klirr Stockholm AB, Veckans Affärer och Adamello.

Johanniterhjälpen syd demonstrerar hlr på julmarknad

20151214
 

Johanniterhjälpen syd tar varje tillfälle i akt, på självaste Luciadagen demonstreras hur rädda liv med hlr och hjärtstartare. Plats var Övedsklosters julmarknad.

Johanniterhjälpen på Tele 2 Arena.

20151014
Johanniterhjälpen har ännu en gång på en stor arena fått möjligheten att demonstrera hur en hjärt-lungräddning med hjärtstartare går till. Den 28 september möttes Djurgården och Helsingborg i fotboll på Tele 2 Arena och i pausen var det dags för Johanniterhjälpen och Life in Mind att agera.Vi vill sprida budskapet att alla ska kunna göra hjärt-lungräddning! Vi uppmanar alla till att utbilda sig!

För att se hela livräddningen, klicka här.

Hjärtsäkring av Lidingöloppet - vilken insats!

loading...

20150929
Våra fina JohanniterHjälpare som för tredje året i rad hjärt-säkrade Lidingöloppet i lördags. En hel del utmattade löpare togs om hand, fyra var tvungna att tas till sjukhus, men inga hjärtstopp."Tänk att de ger av sin egen tid för att kunna hjälpa en medmänniska i nöd, det är stort" säger Otto Ankarcrona, en av projektledarna om våra livräddare.

Johanniterlägret i Talu, Estland.

20150929
I slutet av juli anordnades läger för 20 funktionshindrade estländare i Talu. För femte året i rad samlades Johannitervolontärer från Tyskland, Sverige, Finland, Nederländerna, Frankrike och Kanada för att se till att besökarna fick en härlig vecka full av aktiviteter och upplevelser, bland annat hästridning och besök på zoo. Tack till våra fina volontärer Clarence, Sean, Alexander, Björn och Carl Filip för ert fantastiska engagemang!

loading...

För tredje året i rad - Johanniterhjälpen hjärtsäkrar Lidingöloppet

20150921

För tredje året i rad hjärtsäkrar Johanniterhjälpen Lidingöloppet. Nu för tiden finns olika lopp med olika distanser, det finns något för alla .  
Den mest kända av de olika distanserna är 30 km. Den hårda backiga, men vackra banan, har sedan starten 1965 varit en riktig uthållighetsprövning för löparna i loppet.

Johanniterhjälpen syds grillkväll

20150909
Johanniterhjälpen syd har nu bidragit med en tradition. För tredje året i rad anordnades grillkväll på Falsterbo strand. 150 besökare i alla åldrar och också hundar samlades med medhavd matsäck för glatt umgänge. Johanniterhjälen stod för grillar och musik med "Stämbandet". 8 000 kr samlades in till hjärt-lungräddning -verksamheten. Ett stort tack riktades till JHJ Syds avgående ordförande Cino Leijonhufvud som fixat allt !. Stort tack också till sponsorerna: Cramo, Scandic Garden, Leijonhufvud Bygg & Renovering, Woody i Trelleborg och Ängelholms Glass.

loading...

Hjärtstartare mer än fördubblar chansen att överleva

20150903
Sju av tio kan överleva hjärtstopp om en hjärtstartare används innan ambulans. Trots det används de inte alls lika mycket som de borde visar ny forskning från Karolinska Institutet och Södersjukhuset i Stockholm. Se inslag som SvT:s nyheter publicerat där hjärtläkare Jacob Hollenberg intervjuas, klicka här

Johanniterhjälpens vårkonsert i Gustaf Vasa kyrka

20150508
I en fullsatt Gustaf Vasa kyrka bjöd Yvonne och Carl af Ugglas och deras Kör för Alla på en härlig konsert. Tillsammans med Py Bäckman och Per Waldheim framfördes vårsånger, toner från musikalernas värld och ABBA-musik. Hela överskottet från biljettförsäljningen går till vår satsning på utbildning i hjärt-lungräddning. Tack till Yvonne och Carl för ert engagemang och tack till den fantastiska kören. Och tack till Er volontärer som hjälpte till med praktiska göromål inför konserten.

Johanniterhjälpen hjärtsäkrar Blodomloppet 2-3 juni

20150603
Igår och idag går 22:a upplagan av Blodomloppet i Stockholm. Blodomloppet arrangeras över hela landet för att uppmärksamma den viktiga blodgivningen. Nedan vår styrka som hjärtsäkrade loppen i går. Tack till Gerd, Göran, Urban, Fredrik, Christer, Hans, Conny, Otto och Nils!!!

I Stockholms län är bara 3 av 100 vuxna personer blodgivare men alla 100 förväntar sig att det finns blod om och när det behövs. Vill du veta mer om blodgivning gå in på blodcentralernas gemensamma hemsida Geblod.nu

Hjärtsäkring av Blodomloppet i Malmö 12 maj.

loading...

20150518
Johanniterhjälpen Syds styrka hjärtsäkrade Blodomloppet i Malmö. Ingen hjärtstartare behövde användas vilket var skönt. Johanniterhjälpen Syd kunde också demonstrera för både publik och löpare hur en hjärt-lungräddning går till och hur man använder en hjärtstartare. Många nyfikna fick upp ögonen för vikten av att kunna detta om/när en medmänniska råkar ut för ett plötsligt hjärtstopp.

Vårkonsert den tisdagen 2 juni i Gustaf Vasa kyrka.

 20150518
Yvonne och Carl Af Ugglas leder sin kör Kör för Alla på Johanniter-hjälpens vårkonsert i Gustaf Vasa kyrka tisdagen den 2 juni med start kl. 19.00. Överskottet från biljettintäkterna går till vår satsning på utbildning i hjärt-lungräddning. Py Bäckman, Dan Ekborg och Ira Mogilevski uppträder. Biljetter köpes genom att sätta in 250 kronor 
per biljett som önskas på plusgiro 40 78 90-3. Ange namn och mejladress. Biljetter kan hämtas vid kyrkans ingång från kl. 18.30 då även biljetter kan köpas direkt.

-------Med tack till Engelbrechts blommor-------

Johanniterhjälpen hjärtsäkrar Blodomloppet i Malmö

20150508
På tisdag nästa vecka hjärtsäkrar Johanniterhjälpen Syd Blodomloppet i Malmö på Bulltofta rekreationsområde. Arrangörerna vill tillsammans med alla deltagare uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Under loppet finns blodcentral på plats och berättar om hur viktigt det är att  lämna blod.
Läs mer om Blodomloppet här

Vill du veta mer om blodgivning gå in på blodcentralernas gemensamma hemsida Geblod.nu

 

Johanniterhjälpen hjärtsäkrar Kungsholmen Runt

20150508
Nu är det dags igen för våra livräddare. Imorgon lördag hjärtsäkrar vi Kungsholmen Runt i Stockholm. Kom och titta! Start och mål är i Rålambshovsparken. Vill du stå längs banan se karta

Många räddas tack vare utplacering av hjärtstartare

20150331

På flera håll i landet sätts nu hjärtstartare upp för att allmänheten ska kunna ge snabb defibrillering vid hjärtstopp. En ny svensk studie pekar på att det är en lyckad strategi – hela 70 procent överlever efter att hjärtstartarna använts.
– "Resultaten visar på en tydlig tidseffekt. Ju tidigare man ger defibrilleringen desto större är chanserna att patienten överlever. Det här visar den stora potentialen i att fortsätta öka tillgången till hjärtstartare för att minska dödsfallen i hjärtstopp", säger Jacob Hollenberg, som är forskningsledare vid hjärtstoppscentrum vid Karolinska institutet. Läs hela artikeln här

JohanniterHjälpare sprider kunskap

20150223
En av våra JohanniterHjälpare, Nils Bildt, ser till att sprida kunskap inom hjärt-lungräddning hos sina anställda på bilderna här intill.

Varje år drabbas ca 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp, vilket innebär att hjärtats  pumpförmåga omedelbart upphör och cirkulationen till hjärnan stannar. För varje minut som går utan att cirkulationen kommer tillbaka minskar sannolikheten att överleva med 10%. Ett snabbt och korrekt
ingripande från medmänniskor
 

är av största betydelse för att vinna livsviktig tid tills ambulansen hinner fram.

Det är visat från flera länder att tillgång till hjärtstartare (*) och utbildning av medborgare i hjärt-lungräddning har avgörande positiva effekter på överlevnaden
 
(*) En hjärtstartare, även kallad defibrillator, är en apparat som analyserar hjärtverksamheten och som kan skicka en elektisk stöt till hjärtat.

Nu utbildar vi flera JohanniterHjälpare

20150204
Vill du få chans att rädda liv?
Varje år drabbas ca 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp. Ett snabbt och korrekt ingripande från medmänniskor är av största betydelse för att vinna livsviktig tid tills ambulansen hinner fram. Vi söker personer med bostad eller arbetsplats i Stockholms innerstad och erbjuder gratis utbildning i första hjälpen, basal hjärt-lungräddning och andvändande av hjärtstartare (s.k. D-HLR). Efter genomgången utbildning utrustas du med en hjärtstartare och när larm kommer till 112 om ett plötsligt hjärtstopp larmas du via gps genom tjänsten SMS-livräddare om du befinner dig inom en radie på 500 meter. Anmäl ditt intresse via mail här

Läs mer om SMS-livräddare här

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År
önskar Johanniterhjälpen

Se filmen om hur vi tillsammans kan #utmanaebola.

20141216
Svenska Postkodlotteriet har gjort en film om hur vi tillsammans kan utmana ebola. Kampanjen fortsätter!

Kampen mot ebola fortsätter tillsammans med
Svenska Postkodlotteriet

                                                                                       Foto: Christina Zetterqvist

Fredagen den 5 december bjöd Utmana Ebola och Svenska Postkodlotteriet in till ett frukostmöte "Ebola är inte Afrikas problem".  Niclas Kjellström-Matseke, vd för PostkodLotteriet och Hans-Eric von der Groeben, Johanniterhjälpens ordförande, hälsade välkomna. Hans Rosling, professor i internationell hälsa, gav en dagsfärsk inblick i rådande situation via länk från Liberias huvudstad Monrovia. Generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka berättade om SIDAs insatser. Richard Forslid, professor i nationalekonomi, talade om epidemins konsekvenser för handel och tillväxt. Flera ideella organisationer medverkade och informerade om insatser på kort och lång sikt; Röda Korset, Läkare Utan Gränser, Rädda Barnen, Plan Sverige, Erikshjälpen,
SOS Barnbyar och Kvinna till Kvinna.

JohanniterHjälpare säkrar ett historiskt lopp

20141127 

                                                                                                                              Foto: Carl-Johan Schnell

14 av våra duktiga JohanniterHjälpare fanns på plats i lördags  för att hjärtsäkra Tunnelloppet, ett historiskt lopp då det aldrig kommer att springas igen. Vägtunnel-projektet Norra Länken öppnar inom några dagar för trafik. Nedan ett bildgalleri från loppet, fotograf Carl-Johan Schnell.

 

loading...

JohanniterHjälpare hjärtsäkrar Tunnelloppet

20141119

Lördagen den 22 november, innan Norra länken öppnas för biltrafik, går Stockholm Tunnel Run av stapeln. 12 JohanniterHjälpare hjärtsäkrar loppet tillsammans med Röda Korset. Helt unika förutsättningar och utmaningar råder då större delen av loppet går nere i tunneln. Närmare 43 000 löpare är anmälda till detta lopp på 10 km. Mer information om loppet, klicka här

Norra Länken är Norra Europas största vägtunnelprojekt som byggs av Trafikverket i samarbete med Stockholm Stad. Norra länken byggs för att förbättra trafiksituationen i Stockholms norra delar, men också för att minska miljöbelastningen.  Mer information om Norra Länken finns här

Kampanjen UTMANA EBOLA fortsätter med ny förmånstagare


20141114       Röda Korset ny förmånstagare för vår insamling!

Igår passerade vi 6 miljoner insamlade kronor för Läkare Utan Gränsers arbete mot #ebola. Deras gräns för hur mycket öronmärkta gåvor de kan ta emot för sitt ebolaarbete har nu nåtts, men eftersom behovet hos andra organisationer fortfarande är skriande fortsätter kampanjen. Från och med i går
(13 november)  kommer pengarna Utmana Ebola samlar in därför att gå till Svenska Röda Korsets internationella arbete mot ebola. Röda Korset har drygt 7 000 frivilliga och ett hundratal anställda på plats i Västafrika för att utmana sjukdomen och hjälpa de som drabbas. Deras behov av pengar uppskattas i dag till ca 750 miljoner kronor. Ungefär hälften är i dagsläget insamlat. Tack för att du är med oss i att #utmanaebola.
.

Kampanjen UTMANA EBOLA fortsätter

20141107

Nu är helt otroliga 5,8 miljoner insamlade till Läkare Utan Gränser. Många företag väljer att ge ett bidrag till vår insamling istället för fysiska juklappar till de anställda. Se några av dessa på kampanjens hemsida.

Johanniterhjälpen fortsätter kampen mot ebolasmittan

20141024

Idag vid lunchtid har kampanjen UTMANA EBOLA samlat in drygt 4,4 miljoner kronor. Tack till alla privatpersoner och företag som donerat. Vilket fantastiskt resultat på så kort tid. Varje donerad krona går oavkortat till Läkare utan Gränser och deras arbete mot ebolan i Västafrika. Följ kampen på kampanjens hemsida 

JOHANNITERHJÄLPEN INTERNATIONELLT

20141023
JOIN, Johanniter International, är en paraplyorganisation för Johanniternas hjälpverksamheter runt om i världen. För senaste nytt internationellt, klicka här JOINews 10-2014

JOHANNITERHJÄLPEN UPPMANAR TILL ENGAGEMANG
NÄR DET GÄLLER EBOLA

20141017
I en debattartikel på dagens  di.se uppmanar Johanniterhjälpens ordförande Hans-Eric von der Groeben, finansmannen Sven Hagströmer (ordförande Creades, Avanza) och Sebastian Knutsson (grundare av börsnoterade spelbolaget King) svenska företag och företagsledare att börja engagera sig på allvar när det gäller kampen mot Ebola!

Klicka här för att läsa artikeln    Debatt: "Vi måste göra mer mot ebola"
 

JOHANNITERHJÄLPEN UTMANAR EBOLA

20141013
Johanniterhjälpen drar nu igång kampanjen Utmana ebola. I den uppmanar och utmanar vi Sveriges företagare att skänka ett bidrag till Läkare Utan Gränsers arbete mot smittan. Varje insamlad krona går direkt och oavkortat till deras arbete mot ebola i Västafrika. Följ kampen på #utmanaebola och skänk ett bidrag på www.utmanaebola.se

KÄRT ÅTERSEENDE UNDER ÅRETS LIDINGÖLOPP

20141009
Det blev ett kärt återseende när den löpare kom springande som under förra årets lopp blev återupplivad. Tack vare en snabb insats med hjärt-lungräddning och defibrillering med hjärtstartare  av Alexander Flach, en av våra JohanniterHjälpare, skedde omedelbar återupplivning och löparen var vid medvetande när ambulansen anlände.

Foto: Christina Zetterqvist

TACK TILL ALLA JOHANNITERHJÄLPARE SOM
STÄLLDE UPP UNDER LIDINGÖLOPPET

20141006
I härligt sensommarväder var det i lördags dags för 50:e upplagan av Lidingöloppet.
JohanniterHjälpen samarbetade med loppets hela sjukvårdsorganisation. 20 av våra fina JohanniterHjälpare fanns på plats längs banan. Ingen livräddarinsats var nödvändig i år.

Foto: Christina Zetterqvist

JOHANNITERHJÄLPARE  HJÄRTSÄKRAR LIDINGÖLOPPET

20140916
20 JohanniterHjälpare är på plats igen för att hjärtsäkra Lidingöloppet nästa lördag. Under förra årets lopp drabbades en löpare av hjärtstopp 2 km före mål. Tack vare snabb insats av en Johanniterhjälpare skedde omedelbar återupplivning med hjärt-lungräddning och defibrillering. Löparen var åter vid medvetande när ambulansen kom.

I år det 50:e gången som Lidingöloppet går av stapeln, lördagen den 27 september kl 9.00 är det start för huvudloppet, men det är flera andra lopp som sker under helgen. Se vidare på Lidingöloppets hemsida,
www.lidingoloppet.se


 

Grillkväll Johanniterhjälpen Syd

20140808
Torsdagen den 17 juli anordnades picknick på stranden i Falsterbo. En härlig kväll med grill och Sodom Revival Band. Tack vare de ideella krafterna kunde ca 250 personer samlas kring mat och dans. När insamlingsbössorna räknades dagen efter kunde 25 000 kronor föras till regionens satsning på utbildning i hjärt-lungräddning. Stort tack till alla sponsorer:  Cramo för elverk, Leijonhufvud Bygg & Renovering för bygge av scen m.m., Lallerstedts såser, Henrik Grotte för musiktillbehör och Gustav Gyllenkrok.

Ideellt engagemang gör livet mer meningsfullt

20140616
Volontärbyrån som förmedlar ideella uppdrag, och som har hjälpt oss att ta fram vår volontärportal, har för nionde året i rad gjort en enkätundersökning om ideellt engagemang. . Resultatet presenterar i Väljarbarometern, läs hela undersökningen här 

Vill du gå in på vår portal och söka uppdrag, klicka här

Vill du veta mer om Volontärbyrån, klicka här
 

Johanniterhjälpen på Friends Arena

20140603
Johanniterhjälpen fick möjlighet att söndagen den 1 juni demonstrera
hur en hjärtlungräddning med hjärtstartare går till. I pausen under landskampen mellan Belgien och Sverige arrangerades ett fiktivt hjärtstopp inför knappt 25 000 människor. Under tiden rullade information om Johanniterhjälpen och Life in Mind på stora monitorer. Johanniterhjälpen hade under pausen möjlighet att dels genomföra en livräddning, dels informera om vikten av att alla människor lär sig hjärt-lungräddning.

 " Det känns som ett viktigt genombrott att vi fick vara med och informera på Friends under matchen mellan Sverige och Belgien. Genom att vara representerade på arrangemang där vi når ut till många människor samtidigt sprider vi inte bara informationen brett utan kan bidra till att faktiskt rädda liv. Alla kan drabbas av plötsligt hjärtstopp, men alla gör det inte i närheten av människor som vet hur man gör, den statistiken bättrade vi absolut på genom helgens fotbollsmatch", säger Hans Eric von der Groeben, ordförande i Johanniterhjälpen Sverige.  

För att se livräddningen, klicka här

 

JohanniterHjälpare hjärtsäkrar Blodomloppet 3 o 4 juni

20140526
JohanniterHjälpare engageras till Blodomloppet, ett lopp som sedan 20 år arrangeras runt om i Sverige för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Under loppen finns blodcentralerna på plats för att informera och ta emot anmälningar från dem som vill börja lämna blod. I Stockholm går loppet den 3 och 4 juni, sen eftermiddag, runt Djurgården.. Löparna springer två varv runt en 4,5 km lång bana. För att hjärtsäkra löparna finns JohanniterHjälpare längs banan för att kunna rycka ut vid behov.

Vidareutbildning av JohanniterHjälpare

20140526
Nu uppgraderas 30 av Johanniterhjälpens livräddare till Mobila livräddare. SALSA ( som står bakom SMS-livräddare) har  valt ut Johanniterhjälpen att ingå i en ny grupp frivilliga livräddare som utöver  hjärtstopp ska kunna ta hand om fler livshotande tillstånd. Anledningen är det fantastiska engagemang som våra JohanniterHjälpare visar och att vi börjar  bli en viktig  i den livräddande kedjan utanför sjukhus. 

Lyckad vårbal för Johanniterhjälpen Syd

20140429
Vårbalen i Malmö blev en lyckad fest med glad stämning och vackert väder. Auktion förättades av Peter Andrén från Bukowskis och inbringade 87 000 kronor. En oljemålning skänktes dagarna innan för att säljas under kvällen. Auktionsexperten hade dock som förslag att, tack vare målningens kvalité, den skulle säljas på Bukowskis egen höstauktion för att maximera resultatet. Förhoppningarna är höga på att totalt kommer minst 100 000 kronor att ha samlats in som oavkortat går till regionens arbete med hjärtstartare och välgörenhet.

Ny ledare för tyska Johanniter

20140221
350 inbjudna gäster bevittnade installationen av Arnold von Rümker som president för tyska Johanniter-Unfall-Hilfe (JUH). Dr von Rümker tar över efter Hans-Peter von Kirchbach som ledde JUH i tolv år. Förutom representanter för olika Johanniterorganisationer, inklusive Johanniterhjälpen, deltog även politiker samt ledare för andra hjälporganisationer, bl a Röda Korset. Installationen började med en gudstjänst i Französischer Dom och fortsatte sedan med en mottagning i Deutsche Banks lokaler.

Johanniterhjälpen Syd ordnar vårbal

20140214
Lördagen den 29 mars firar Johanniterhjälpen Syd våren på restaurang Ångbåtsbron i Malmö. God mat och dryck utlovas och dans med DJ Thomas Scheel.  Klädsel smoking, gärna med en röd touch.

Under kvällen kommer Peter Andrén från Bukowskis att förrätta en spännande auktion med unika objekt. Samtliga pengar går oavkortat till Johanniterhjälpens arbete med bl. a. hjärtstartare och välgörenhet i södra Sverige. För detaljer kring auktionsobjekten se under fliken auktionsobjekt här ovan.

Anmälan sker till kansli@johanniterhjalpen.se senast 10 mars. Antalet platser är begränsat! Kuvertavgift 750 kr, betalas in på bg 5713-8521, märk inbetalningen "vårbal".

Fler JohanniterHjälpare utbildas

20140212
Hittills är 40 JohanniterHjälpare utbildade och utrustade med hjärtstartare. Denna och nästa vecka utbildar vi ytterligare 12.

Vid utbildning i HLR används ofta en vuxendocka i torso-modell som är realistisk i storlek och som ger bästa förutsättningar och känsla när man övar hjärt-lungräddning.

Johanniterhjälpen underlättar för
ensamkommande flyktingbarn

20140121
Nio ensamkommande pojkar från Afghanistan bor nu på det nyöppnade hemmet i skånska Falsterbo. Genom besök och vänligt bemötande vill Johanniterhälpen syd underlätta deras assimilering. De fick bland annat besök av tomten på juldagen som kunde dela ut DVD, spel och andra julklappar. Deras öden innan de kom hit är ofattbara historier, drivet av omständigheter som de inte kunnat påverka. De behöver mycket stöd och uppmuntran för att kunna börja om på nytt i ett helt främmande land. Tack till Gustav och Cino för ert engagemang!

johanniterna hjälper filippinerna

20131114
Filippinerna har slagits sönder av den kraftigaste storm som någonsin uppmätts över land. De humanitära konsekvenserna är enorma. Hjälparbetet koncentreras nu på att rädda liv och att se till att befolkningen får vatten, mat och tak över huvudet.

I många av områdena som drabbats av tyfonen Haiyan finns människor som redan var hemlösa efter en jordbävning i mitten av oktober.


Igår åkte ett 12-manna läkarteam från vår systerorganisation Johanniter-Unfall-Hilfe från Frankfurt till Filippinerna och ön Leyte där staden Tacloban City ligger. De har med sig medicinska förnödenheter och ska också kartlägga hjälpbehovet. Vidare har de med sig utrustning för vattenrening och bärbara vattenstationer.

Ny version av Johanniterhjälpens
livräddarapp

20131113
Nu finns vår livräddarapp i uppdaterad och utökad version! Ladda ner den idag!.

För att ladda ner till iPhone, klicka här

För att ladda ner i Androidversion, klicka här

20131021
Vid mer än hälften av hjärtstoppen i Stockholm är frivilliga livräddare snabbare än ambulansen, enligt en artikel på dn.se idag. "Jag tycker att hjärt-lungräddning borde vara obligatoriskt i skolan. En tretton-åring är lika duktig som en vuxen på det här ", säger Mårten Rosenqvist, professor i hjärtmedicin vid Karolinska Institutet och talesperson för Stockholms Hjärtstoppscentrum. Läs hela artikeln genom att klicka här

JohanniterHjälpare räddar liv under Lidingöloppet

20130930

                                                                                                               Foto: Hans Barnekow

Under fjolårets lopp inträffade tre hjärtstopp, därför har Johanniterhjälpen, Hjärt-Lungfonden och Lidingöloppet gjort en gemensam satsning att hjärtsäkra Lidingöloppet 2013.


Johanniterhjälpen hade i år placerat ut en Johanniterhjälpare vid varje kilometermarkering utmed det 30 km långa spåret. Var och en av dem är tränad i hjärt-lungräddning och utrustad med hjärtstartare.

2 km före mål drabbades en löpare av hjärtstopp. Tack vare snabb insats av en Johanniterhjälpare skedde omedelbar återupplivning med hjärt-lungräddning och defibrillering. Löparen var åter vid medvetande när ambulansen anlände.

”Det är tragiskt när hjärtstopp inträffar, men vi är mycket glada att löparen kunde återupplivas så snabbt. Händelsen visar att den satsning som Johanniterhjälpen, Hjärt-Lungfonden och Lidingöloppet gjort inför årets lopp var framsynt och i det här fallet effektiv” säger Carl Reuterskiöld, en av projektledarna inom Johanniterhjälpen. ”Vi kommer fortsätta vår satsning att i samarbete med Hjärt-Lungfonden bygga ett nätverk av volontärer inom hjärlungräddning för att bidra till ökad överlevnad efter hjärtstopp”
.

På plats ställde också Johanniterhjälpen i Finland upp med en fullt utrustad ambulans och erfaren sjukvårdspersonal. Tack till våra vänner Kim, Roger,  Herman och Johan.

Johanniterhjälpen på TV1 Gomorron Sverige

20130925
Otto Ankarcrona, en av de två projektledarna för JohanniterHjälparna framträder i TV1:s Gomorron Sverige, och visar hur hjärt-lungräddning går till och hur en hjärtstartare fungerar. Titta på klippet genom att klick här

Johanniterhjälpen hjärtsäkrar Lidingöloppet

20130920
Förra året fick 3 personer hjärtstopp under Lidingöloppet varav 2 överlevde. Lidingöloppet ökar säkerheten ytterligare inför årets lopp och har vänt sig till Johanniterhjälpen och dess livräddare för att hjärtsäkra Lidingöloppet den 28 september 2013. Vi kommer att samarbeta med Röda Korset, som ansvarar för första hjälpen-organisationen runt loppet sedan 20 år. Målet att ha 30 st Johanniter-Hjälpare på plats är nått tack vare våra fantastiska volontärer! Vi tackar Hjärt-Lungfonden för dess fortsatta stöd, som gör insatsen möjlig.

Dessutom ställer Johanniterhjälpen i Finland upp med en fullt utrustad ambulans och erfaren sjukvårdspersonal som kommer hjälpa behövande, i samarbete med Lidingöloppets övriga sjukvårdsorganisation.

Johanniterhjälpen ställer upp på Erstadagen!

20130913
I lördags var det öppet hus på Ersta Diakoni. 10 st medlemmar från Johanniterhjälpen ställde upp volontärt som värdar för att ta emot allmänheten och för att hjälpa till att sprida kunskap om de många olika verksamheterna. Besökarna bjöds på medicinska föreläsningar, möjlighet att se hur oblater bakas och mycket mer. Vi tackar Astrid, Anna, Anne, Claes, Hans, Harald, John, Kerstin och Richard.

loading...

Johanniterhjälpen ställer upp för
Ersta Diakoni på Erstadagen

20130613
För andra året i rad öppnar Ersta sina dörrar för allmänheten under en aktivitetsfylld dag den 7 september. Besökare ges chansen att hälsa på i oblatbageriet, ta en kopp kaffe i syster-våningen med stadens bästa utsikt, gå på spännande medicinska föreläsningar och mycket mer. Dagen är en av Ersta Diakonis viktigaste marknadsföringsaktiviteter och ger stor möjlighet att sprida kunskap om de många verksamheterna. Nu behövs din hjälp under Erstadagen, som frivillig värd. Din uppgift blir att välkomna gästerna, visa besökare till de olika aktiviteterna, finnas till hands på museet, i kaféet, vid filmvisningen osv. Till detta uppdrag behöver Ersta 10-15 volontärer, så tipsa dina Johannitervänner och ha trevligt tillsammans samtidigt som ni gör en viktig insats för Ersta! För de volontärer som har anmält sig kommer en representant från Ersta att hålla en introduktion en eller ett par veckor innan Erstadagen, på eftermiddags/kvällstid. Då får du veta mer om Erstas verksamheter och hur Erstadagen är upplagd. Anmäl dig på volontärportalen

.

Hjärtsäkring av Lidingöloppet Mountainbike

20130514
Den 5 maj hjärtsäkrade Johanniterhjälpen Lidingöloppet Mountainbike. Ett stort tack till Carl, Otto, Otto, Mikael och Hans som deltog i vårt första skarpa engagemang med att hjärtsäkra en idrottstävling. Vi deltog, tillsammans med Röda korset, i 4 fasta stationer längs banan och i en mobil van. När dagen var summerad hade vi hjälpt till med ett flertal skador, de flesta lindriga.  Hjärtstartarna behövdes lyckligtvis inte användas under dagen. Förutom att vi kunde hjälpa till gav dagen också mycket kunskap och information inför vårt stora åtagande för hösten.

Johanniterhjälpen och Pantaluren


20130612
Ted Hagen driver en website, Pantaluren, som på ett enkelt och säkert sätt köper Iphones
och säljer dem vidare. Från och med i mitten på juni kommer säljaren kunna välja att helt
 eller delvis skänka ersättningen för mobilen till en eller flera ideella organisationer, däribland Johanniterhjälpen. En lyckad kombination tycker vi, både miljövänligt och bidrag till den ideella sfären! För ytterligare information, gå in på www.pantaluren.se och se hur det går till.

Översvämningar i Centraleuropa

20130604. Tyska Johanniterhjälpen har flera hundra volontärer på plats i Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen und Bayern för att hjälpa till vid översvämningarna. Hjälp ges framförallt vid evakuering och genom att ordna tillfällig logi och förse drabbade med medicinskt stöd.

Läs mer om vårt arbete här (tyska)

20130404

Senaste nytt från Johanniter International, JOINews nr 3.

Samarbetet med Hjärt-Lungfonden fortsätter

20130319

Projektet JohanniterHjälparna har fått mer luft under vingarna. Vårt samarbete med

Hjärt-Lungfonden har nu utvidgats ytterligare och vi har fått 18 st. nya hjärtstartare till våra utbildade JohanniterHjälpare. Vi talar också om att våra JohanniterHjälpare skall vara med och "säkra" olika större idrottsevenemang i samarbete med Hjärt-Lungfonden.

 

Som ett exempel på vad som kan göras i ett skarpt läge titta på den här länken :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YiJjkNN3z5M

JOIN, Johanniter International, är det internationella nätverket för Johanniterhjälpen i Sverige och våra systerorganisationer, totalt 16 st. medlemmar. I nyhetsbrevet nedan kan du läsa om vad som händer inom Johanniter-sfären. Du kan också gå in på JOIN:s hemsida www.johanniter.org  

2012-11-12
Johanniterhjälpen Syd

Höstbalen den 27 oktober i Lund i och med lanseringen av Johanniterhjälpen Syd blev en stor succé. God middag och härlig dansmusik fick gästerna och Peter Andrén från Bukowskis hjälpte till att samla in knappt 220 000 kronor. Dessa medel går oavkortat till Johanniterhjälpens satsning på utbildning i hjärt-lungrädding. Stort tack till våra generösa sponsorer som skänkt så fina objekt till auktionen och tack till alla gäster som bidragit till en lyckad kväll.

 

Johanniterhjälpens plusgirokonto: 40 78 90-3.

 

JOHANNITERHJÄLPEN SAMARBETAR

MED LIFE IN MIND

20121018 Johanniterhjälpen är sedan ett år engagerad i utbildning av volontärer i hjärt-lungräddning med hjärtstartare för att minska dödligheten i plötsligt hjärtstopp. Nu vill vi bredda våra insatser med att utbilda förskollärare och föräldrar i första hjälpen inriktat mot barn.

I ett pilotprojekt med 10 st. utvalda förskolor kommer vi att erbjuda kostnadsfri utbildning av lärarna. Den praktiska och teoretiska utbildningen med akutsjukvårdserfarna instruktörer står

Life in Mind för. Om intresse finns kommer kurser för föräldrarna att erbjudas. Kursen innehåller: undersökning av ett livlöst barn, hjärt-lungräddning, handgrepp om barnet sätter i halsen samt vissa andra akuta sjukdomstillstånd och olycksfall. Kompetens och dokumenterade rutiner för barnsäkerhet finns reglerat i Skollagen med anvisningar om årlig uppdatering. Kurserna som Johanniterhjälpen erbjuder via Life in Mind täcker behovet av kompetens inom området och kommer att leda till en årlig certifiering av verksamheten.

Höstbal på Grand i Lund

20120918
Den 27 oktober firar vi Johanniterhjälpens etablering i södra Sverige med en höstbal på Grand Hotel i Lund. Välkommen till vackert dukade bord på det anrika hotellet och en härlig anda som bara Lund kan prestera.

I kuvertavgiften ingår välkomstdrink, trerätters galamiddag, kaffe och underhållning av DJ Johan Szalai. Klädsel: smoking, lång klänning.

  

Under kvällen kommer Peter Andrén från Bukowskis att förrätta en unik auktion med fina priser. Mer information och anmälan till kansli@johanniterhjalpen.se.

Sommarens läger i Estland

20120825
I slutet av juli i somras åkte Kristel Rosenfeldt, Caroline Engevik och Louise Larsson, alla med kopplingar till Estland, som volontärer till Johanniterkollot i Talu i Estland. Under en vecka skulle ca tjugo funktionshindrade estländare få en behövlig omväxling med diskokvällar, sällskapsspel, utflykter och många skratt. Volontärer kom också från Estland, Litauen, Tyskland, Holland och Frankrike, se bildspel nedan.

Richard Kuylenstierna, styrelseledamot i Johanniterhjälpen, besökte lägret en dag för att utbilda volontärerna i första hjälpen. Han följde också med på en av utflykterna, ett besök på ett center med ridterapi för funktionshindrade. Många av gästerna tyckte att det var den roligaste dagen på hela veckan!

Detta var andra året i rad som kollot anordnades och det är redan bestämt att det blir ett läger nästa sommar 2013. Johanniterhjälpen tackar Kristel, Caroline och Louise för fantastiska insatser!

loading...

Bli JohanniterHjälpare.

Vill du kunna göra en skillnad för en person som drabbas av ett plötsligt hjärtstopp? Johanniterhjälpen har hittills utbildat ett 20-tal personer i hjärt-lungräddning (HLR) och utrustat dem med hjärtstartare.

 

Är du intresserad av att delta och ta på dig det aktiva ansvar som det innebär att vara JohanniterHjälpare? Skicka ett meddelande till Otto Ankarcrona på otto.ankarcrona@johanniterhjalpen.se snarast så berättar vi mer!

Vad är plötsligt hjärtstopp?

Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtats pumpförmåga av oväntad anledning upphör och den drabbade förlorar medvetande och är utan livstecken. Endast 500 av de 10 000 som varje år drabbas av plötsligt hjärtstopp överlever.

 

Läs mer på Hjärt-Lungfondens hemsida.

Arja Saijonmaa och Yvonne af Ugglas "in action". Arja Saijonmaa och Yvonne af Ugglas "in action".

Livräddarkonsert drog fullt hus 

120612 Johanniterhjälpen kan än en gång glädja sig åt en lyckad välgörenhetsinsamling. Konserten med Arja Sainomaa med kör i början av juni drog fullt hus och genererade ca 100 000 kronor till Johanniterhjälpens satsning på utbildning i hjärt-lungräddning.

 

Gustav Vasa kyrka var proppfull och hela 700 personer hade tagit sig till vårkonserten för att lyssna till ljuva toner av Arja Saijonmaa, Caroline Gentele, Fredrik af Klint, Irina Mogilevski, Kristina Ålåker, Yvonne af Ugglas med 'Kör för alla'. Arja Saijonmaa deltog för andra gången i Yvonne af Ugglas 'Kör för alla'.

– Det blev en fantastisk konsert med en härlig stämning i lokalen och att kunna kombinera det med en insamling som räddar liv känns bra. Arjas, Carolines, Fredriks och samtliga deltagare insatser var strålande, säger Johanniterhjälpens ordförande Hans-Eric von der Groeben.


Konserten bjöd på solosång, tvärflöjtsinslag samt körsång under ledning av Yvonne af Ugglas. Samtliga pengar går oavkortat till Johanniterhjälpens stora satsning på att utbilda folk i första hjälpen.

Johanniterhjälpen tackar sponsorerna Hjärt-Lungfonden och Qbtech

 

120215 Johanniterhjälpen vill tacka Hjärt-Lungfonden, som skänkt 11 hjärtstartare, och företaget Qbtech, som skänkt en hjärtstartare, till Johanniterhjälpens sms-livräddarprojektet.

Hjärtstartare som möjliggjort att Johanniterhjälpen kunnat utrusta den första kullen av nyutbildade JohanniterHjälpare med hjärtstartare. Gåvorna är välbehövda och kommer i framtiden att bidra till att rädda många liv.

 

Johanniterhjälpen söker blivande livräddare

 

Nu söker Johanniterhjälpen intresserade, blivande livräddare med bostad eller arbetsplats i Stockholms län. Vi erbjuder gratis utbildning i Första hjälpen, HLR och D-HLR och hjärtstartare.

Som vi skrivit tidigare, har Johanniterhjälpen inlett ett samarbete med Hjärt-lungfonden, som syftar till att öka överlevnaden vid hjärtstopp genom utbildning i HLR, och utplacering av hjärtstartare i samhället.

 

I första omgången söker vi sex stycken blivande livräddare som får den allra senaste utbildningen i Första hjälpen, HLR och D-HLR, och en hjärtstartare. Med snabba insatser med hjärtstartare och/eller Första hjälpen kan tusentals liv räddas varje år.

Uppdraget innebär.
-Att delta i grundutbildning på 5 timmar i nov eller dec.
-Att årligen delta i repetitionsutbildning på 2 timmar.
-Att vid behov utrustas med en hjärtstartare av JHJ, för vilken man ansvarar.
-Att ansluta sig till SMS livräddare för att kunna bege sig till den drabbade och påbörja HLR, om man får ett larm.
-Ha god fysik, eftersom larmet kan innebära en språngmarsch på 500 meter.
-Volontären måste bo och/eller arbeta i Stockholms län. Prioritering kommer att ske för att få så bra geografisk spridning i länet som möjligt.

 

Intresseanmälan sker till:
otto.ankarcrona@johanniterhjalpen.se

Läs artikel om livräddningsprojektet på HLR-rådets hemsida.

Nedladdningshajp av JHJ:s livräddarapp

 

111007 Johanniterhjälpens livräddarapp laddades nyligen ner av 1 500 personer under en vecka. En nedladdningshajp som resulterade i en fördubbling av antalet appinnehavare och en topplacering på Appstores applista.

 

Efter Metroartikeln om JHJ:s livräddarapp ökade antalet nedladdningar med 1 500 personer. I dagsläget ligger antalet appinnehavare på ca 3 000 personer. I samband med nedladdningshajpen låg livräddarappen som allra högst på 46:e plats på Appstores lista över de mest nerladdade apparna. Placeringen innebar att den låg strax före apparna från Sveriges Radio, SVT.play och Twitter.

 

Flera livräddningskampanjer i höst
Chansen att överleva hjärtstopp minskar med 10 procent för varje minut som går. Det är därför livsavgörande att omgivningen larmar ambulans och omedelbart inleder hjärt-lungräddning (HLR). I just sådana lägen kan JHJ-appen göra skillnaden mellan liv och död. Appen uppdateras kontinuerligt enligt de allra senaste rekommendationerna från första hjälpenexperter. I höst planeras flera pr- och marknadsföringskampanjer för att öka antalet nedladdningar.

 

JHJ planerar framöver att utbilda personer i första hjälpen och att utrusta dem med hjärtstartare. De personer som får HLR-utbildning och hjärtstartare kommer till största del att befinna sig i områden där det finns stora folkmängder. Mer information följer på hemsida och i medlemstidning framöver.

Av: Marianne Dalos

 

 

Klicka här för att läsa mer om HLR på Hjärt-Lungräddningens webbplats.

Stark sommar för Johanniterhjälpen

 

111007 Delar av JHJ:s styrelse och Volontärbyråns Amelie Silfverstolpe berättade på medlemskvällen i Riddarhuset om de fyra lyckosamma projekt som genomförts i sommar.

 

Ordförande Hans-Eric von der Groeben öppnade medlemskvällen med att berätta om känslan av att besöka Scouternas World Scout Jamboree med 40 000 deltagare i Skåne i somras. JHJ hade i samarbete med Scouterna samlat in 6 miljoner kronor, som möjliggjorde att scouter från hela världen kunde delta i det internationella scoutlägret i Rinkaby i Skåne.

 

Styrelsemedlemmen Richard Kuylenstierna berättade vidare att tusentals tävlanden, med transplanterade organ, från hela världen hade tagit sig till World Transplant Games, i Göteborg, för att tävla i olika sportgrenar. En internationell sporttävling som JHJ stöttade finansiellt och volontärt.

 

Volontärbyråns grundare Amelie Silfverstolpe visade enkelheten i den nya portal, som gjorts för Johannitermedlemmar och andra intresserade, för att hitta det perfekta volontäruppdraget.
– Vi har förmedlat nästan 30 000 uppdrag till ca 1 300 organisationer, till ett värde av 300 miljoner kronor, berättade Amelie.
Volontärbyrån blev förra året prisad för "Årets interna event" av Gyllene hjulet.

 

Johanniterorden var i somras medarrangör för ett handikappsläger i Estland. Totalt 24 volontärer från Tyskland, Holland, Finland och Sverige tog hand om de 13 estniska ungdomarna, som vistades på lägret, berättade styrelsemedlemmen Otto von Schwerin.

 

En höst med fokus på livräddning
Johanniterhjälpen fokuserar i höst på ett fördjupat samarbete med Hjärt-Lungfonden och HLR (Svenska rådet för hjärt-lungräddning). I samarbetet integreras JHJ:s livräddarapp för Iphones.

Appen är alltid uppdaterad enligt de allra senaste HLR-riktlinjerna. Senaste uppdateringen är gjord 26/9-2011.

Av: Marianne Dalos
Foto: Henrik Montgomery

JHJ:s livräddningsapp i Metro

 

110929 Här är appen som kan hjälpa dig att rädda liv

Nu finns det en app som kan hjälpa dig att rädda liv. Din smartphone ger dig enkla tips för hur du ska agera vid en olycka.

 

Många har koll på hur man ger första hjälpen, men vid olyckor och akuta fall kan det vara svårt att komma ihåg allt. Nu finns appen som talar om för dig exakt hur du ska göra.
– Vi har tillsammans med specialister i första hjälpeninsatser tagit fram en app som hjälper till att visa hur man ger första hjälpen. Det är en guide vad man ska göra och kolla efter, säger Marianne Dalos, informationsansvarig på Johanniterhjälpen.

Appen är gratis och laddas lättast hem från Johanniterhjälpens hemsida. Den är uppdaterad med de senaste riktlinjerna för hjärtlungräddning.
– Du får handfasta tips i den här appen. Om du ska göra inblåsning får du hjälp att göra det rätt, säger Marianne Dalos.
För Johanniterhjälpen är det här starten på en ny kampanj för att få fler personer att bli livräddare.
– Vi har tidigare varit väldigt framgångsrika med insamlingar. Nu satsar vi också på att utbilda privatpersoner i livräddning. Jag vet ingen annan som ger sådana utbildningar till andra än företag.
Av: RICKARD LINDHOLM, Metro

World Scout Jamboree

 

110628 Om en månad invigs World Scout Jamboree utanför Kristianstad. Över 38 000 scouter från 150 länder deltar i spelen på Rinkaby skjutfält.

 

Johanniterhjälpen har bidragit genom en insamling till Operation One World. Resultatet, över 6 Mkr, ger nu stöd till resa, deltagaravgift, visumavgifter och lägerutrustning för drygt 350 som därmed kan resa till Sverige och delta i spelen.

 

Lägret pågår mellan den 27 juli och 7 augusti 2011.

Prins Daniel besöker JHJ på World Transplant Games

 

110627 Johanniterhjälpen ställde upp som charity sponsor för World Transplant Games, som hölls i Göteborg 17-24 juni.

 

Flera volontärer ställde upp under spelen och Johanniterhjälpen visade upp Aroshjärtat i sin monter i Stadsbiblioteket.

Nytt Johanniterblad ute nu

 

110528 Vårens och sommarens Johanniterblad har precis släppts och landar snart i alla medlemmars brevlåda. I det nya numret av bladet kan du läsa om vår nya fantastiska volontärportal, som hade premiär den 27 maj, och om Prins Daniels WTG-engagemang. Du kan också ta del av de senaste prostatacancerforskningsrönen, lägesrapport inför World Scout Jamboreet i sommar och om populära alzheimerskaféträffar i Uppsala och Stockholm.

Vi vill samtidigt tipsa alla medlemmar som har smarta mobiler att ladda ner första hjälpen-appen till sin telefon. Ett ovärderligt redskap om man ska ut och fara på vägarna i sommar. Kör försiktigt och ha appen till hands om en olycka skulle uppstå.

Somriga Johanntierhälsningar
Marianne Dalos
redaktör, Johanniterbladet
JHJ-bladet_som 2011_light.pdf

Alzheimerskafét i Uppsala fortsätter våren 2011

101130 Fika, föreläsning och allsång. Det var programmet för alzheimerskaféts fjärde träff i Uppsala. Höstens träffar har fallit väl ut och succén fortsätter även våren 2011.
Johanniterhjälpen har hösten 2010 utvidgat sin alzheimersverksamhet med ytterligare en ort. Tillsammans med Uppsala kommuns anhörigcentrum, Demensförbundet och Alzheimersföreningen har Johanniterhjälpen dragit igång en uppskattad kaféverksamhet.

Ett tjugotal patienter och anhöriga hade, vid sista träffen för 2010, samlats på Kungsängsgatan 25 i Uppsala för att höra Frida Ekholm, forskare från Uppsala universitet, föreläsa om alzheimer. Efter föreläsningen passade många på att ställa frågor om sjukdomen.
– Frågestunden var väldigt uppskattad. Det är också kul att besökarna kan få önska sig den underhållning de vill ha. Denna gång blev det forskning, nästa gång kanske det blir musik, säger Pontus Hedberg, Johanniterhjälpens projektledare för Uppsalaträffarna.

Besöksskaran har växt sig allt starkare och fler och fler har återvänt för att umgås, fika och utbyta tankar och idéer om alzheimers.
– Träffarna har varit väldigt lyckade. En del har varit här flera gånger och funnit sig så väl till rätta att de börjat hjälpa till med att guida nykomlingar, säger Pontus Hedberg.

 

Fakta: Alzheimerskafét startades i Stockholm i samarbete med Ersta diakoni. Träffarna i Stockholm sker den sista torsdagen i varje månad. I Uppsala sker träffarna sista tisdagen i varje månad på Kungsängsgatan 25 kl 18–20 . För mer information kontakta Johanniterhjälpens kansli.
Av: Marianne Dalos

Stor insamlingssuccé på Steninge slott


101102 Johanniterhjälpens familjelunch på Steninge slott den 19 september blev en stor succé som genererade ytterligare 400 000 kronor till Johanniterhjälpens insamling som går till Scouternas solidaritetsfond Operation One World.

Ungefär femhundra gäster kom till Johanniterhjälpens familjelunch vid Steninge slott på valdagen. Runt festlokalen arrangerade scouter olika lekstationer för barn. Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia anlände en halvtimme innan lunchen skulle börja och tog en tur för att se de olika lekstationerna som ställts i ordning dagen till ära. Drottningen Silvia var först ut att prova en av lekattraktionerna för barnen. Kungaparet passade också på att köpa några lotter som såldes av scouter.

Åtta skönsjungande sångare från Lilla Akademien sjöng och spelade vid lunchens öppnande. Därefter bjöd den norska musikalartisten Stephen Brandt-Hansen på kända musikalbitar och Andrea Boccelli-låtar. Musikstycken som drog rungande applåder och skapade en härlig stämning.

Peder Lamm fortsatte sedan med en underhållande auktion av upplevelser och saker, som skänkts till auktionen av privatpersoner och företag. Peder Lamm underhöll på hög nivå och stundtals liknade auktionen mer en ståuppkomikers bekännelser än en auktion. Auktionen med Peder Lamms vältajmade skämt drog in ca 400 000 kronor till scouternas solidaritetsfond.

– Insamlingen resultat var över förväntan och vi är tacksamma och glada för alla fina bidrag som vi fått. Vi är särskilt glada för att musikalstjärnan Stephen Brandt-Hansen med mycket kort varsel kunde ställa upp då Sarah Dawn-Finer blivit sjuk. Med Peder Lamms och Lilla Akademiens hjälp och ett vackert höstväder blev vår insamling en rejäl succé, säger Johanniterhjälpens ordförande Hans-Eric von der Groeben.

Av: Marianne Dalos

JHJ lanserar Iphoneapplikation

100928 Johanniterhjälpen följer upp sin trafiksäkerhetsfolder med en Iphone "app". Programmet laddas ner från Apples Itunes.

 

Utvecklingen av denna produkt har möjliggjorts bl.a. tack vare den generösa donation som bortgångne medlemmen Hans Ulric von der Esch gav Johanniterhjälpen i samband med hans 80-årsdag. Stort tack till hans familj!

 

Sök på "Hjälpguiden" eller "Första Hjälpen" alt. klicka på denna länk .

De som inte har en Iphone kan se en demonstration av programmet på YouTube demo . En android-version lanseras senare i höst.

Alzheimer Café Uppsala

 

100825 Johanniterhjälpen har i samarbete med Demensförbundet, Alzheimerföreningen och Uppsala Kommun startat ett nytt Alzheimer Café.

 

Det är Pontus Hedberg, styrelseledamot i Johanniterhjälpen, som har tagit initiativet. Första sammankomsten sker den 31/8.

Johanniterhjälpen stöder sedan tidigare ett Alzheimer Café på Ersta Diakoni i Stockholm.

Läs mer om Alzheimer Café på Ersta Diakonis hemsida .

Insamlingen till Haiti

 

100510 Vår tyska systerorganisation har samlat in 6,5 miljoner euro, varav 5 miljoner från privatpersoner, för insatser i Haiti.

 

300 000 personer tros ha omkommit, lika många skadades allvarligt och en miljon människor blev hemlösa efter katastrofen den 12 januari.

Johanniterhjälpen koncentrerar nu sina insatser till staden Léogâne och räknar med en permanent närvaro i tre till fem år. Utbildningsverksamhet, en ortopedverkstad, äldrevård och mobila enheter är hörnpelare i verksamheten.

Uppropets resultat över förväntan

 

100202 Ett upprop riktat till Johanniterhjälpens och Johanniterordens medlemmar har givit mycket goda resultat hittills.

 

Insamlade medel har skickats oavkortat till den tyska Johanniterhjälpens insatser i Haiti. En redovisning kommer att mailas till våra medlemmar inom kort.

Haiti: Hjälpen kommer fram

 

100122 Johanniternas tolvmannateam är nu på plats i Port-au-Prince och har påbörjat medicinska insatser.

Johanniterna överlämnar nära ett ton förnödenheter, bl a smärtstillande medel, antibiotika och förbandsmaterial. Mottagare är ett franskt sjukhus nära huvudstaden.

Johanniternas läkare och räddningspersonal har redan börjat behandla skadade. På måndag flygs ytterligare tre Emergency Health Kits samt en generator och en färskvattenanläggning in till krisområdet.

World Scout Jamboree 2011

 

I månadsskiftet juli/augusti 2011 väntas 30 000 deltagare från 150 länder till World Scout Jamboree i Kristianstad.

Johanniterhjälpen ska bidra till projektet Operation One World med syfte att även barn från fattigare länder ska kunna delta. Läs med om World Scout Jamboree 2011 på www.worldscoutjamboree.se och i denna presentation av Operation One World (pdf, ca 1 Mb)
Läs pdf genom att klicka på länken. 

Johanniterhjälpen sponsrar WTG i Göteborg 2011

 

090830 Organbrist är ett problem i de flesta länder världen över. World Transplant Games (WTG) ger möjlighet att anordna kampanjer, symposier och möten mellan patienter, vårdpersonal och pressen. Johanniterhjälpen bistår WTG 2011 som volontärsponsor.

Läs mer på www.wtg2011.com

Johannitermustaschen i media


080203 Den framgångsrika Mustaschkampanjen har uppmärksammats i flera svenska medier. Även våra systerorganisationer i Europa följer vad som händer här och har skrivit om kampanjen. (Bild: Dagens Bild, Jajja Deboussard). Läs mer i bifogade artiklar och på http://www.johanniter.org/ under member news.

Läs pdf om Johannitermustaschen

Johannitermustascher värda nästan 9 Mkr

080215 Johannitermustaschkampanjen är över, vi hoppas att Du kunde följa de spännande mustaschtävlingarna på www.johannitermustaschen.se.

 

Kampanjen inbringade inte mindre än 8,8 miljoner kronor som, efter avdrag för kampanjkostnader, överlämnas till Professor Jan-Erik Damber och hans forskarteam på Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt till forskning öronmärkt för prostatacancerforskning.

Andra lyckliga vinnare är de som lyckades i tävlingarna Mest, Flest och Bäst samt den som drog första priset i tävlingen och fick en Volkswagen Beetle Cabriolet att köra hem i.

 

Viktigast är dock att vi tillsammans med Cancerfonden lyckats dra in en inte oansenlig summa till cancerforskning samt satt Johanniterhjälpen på kartan som "näringslivets hjälporganisation".

Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

En liten rubrik.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

 Om du vill skänka en gåva:
swish 123 080 19 36
plusgiro 40 78 90-3
eller
bankgiro 5713-8521


Broschyr om miljö och hjälp-medel vid
demenssjukdom -

Alt. A: vill du ladda ner för att läsa på din skärm, klicka här
Alt B: vil du ladda ner en utskriftsvänlig version, klicka här

Hur man ger hjärt-lungräddning? se klipp med Vinnie Jones här

Stöd Johanniterhjälpen - BLI MEDLEM HÄR 

Engagera dig via vår
volontärportal, klicka här

Ladda ner Johanniterhjälpens livräddarapp, den är gratis. För iPhones klicka på bilden ovan.
Nu finns vår livräddarapp även i Androidformat, klicka här för attt ladda ner på Google Play

Video